Om Kamira, the queen of espresso

L’espresso cremoso

Hur fungerar Kamira?

play video image

Om Kamira

Kamira espressomaskin började utvecklas av den Sicilianska espresso älskaren Nino Nazzareno år 1998. Utvecklingen av Kamira, som betyder “drottningen av kaffe el. kaffedrottningen”, pågick i 15 år. Med stor känsla för både kvalitet och design lyckades Nino få fram en fantastisk espressomaskin gjord med en unik precision.
Kamiras design och utformning skapar den krämigaste espresson, eftersom man tillgodogör sig oljorna i espressobönan på ett fantastiskt sätt, som får den mest kräsne att förundra sig över resultatet.
Lägg därtill att du kan tillaga din espresso utan el på i stort sett vilken värmekälla som helst, och succén är ett faktum. Nu kan vandrare, husvagnsägare, båtägare, friluftsmänniskor och de genuint kaffeintresserade alltid lita på att de har tillgång till den krämigaste och godaste espresson varje dag. Du kommer att känna hur glädjen och förälskelsen växer för varje kopp.

Historia

En resa genom 15 års utveckling på Sicilien

1998

Första prototypen skapas för att bättre förstå hur man ska gå tillväga i utvecklingen.

1998 December

Samma år i December månad har man uppfunnit systemet för Kamira, nu börjar espressorevolutionen.

1999

Detta är året då man installerar en säkerhetsventil för trycket som uppstår vid uppvärmningen av espressomaskinen. Man har dessutom förändrat designen på kokaren.

2000

Förståelsen av hur maskinen fungerar är nu klar och därför början man år 2000 att ta tag i form och design.

2003

Maskinen har tagit form och fungerar utmärkt, man bestämmer nu att det är dags för marknadsföring och  försäljning. Det är nu man säljer de första maskinerna för kommersiellt bruk.

2005

Nu introduceras ett bekvämt handtag gjort av gummi och försäljning på internet startas.

2013

Nu byts den gamla säkerhetsventilen ut, till en mindre och miljövänligare ventil.

Varför Kamira?

Det finns väldigt många skäl till varför du ska välja just en Kamira espressomaskin.

 • icon
  MILJÖVÄNLIG
  Både material...

  Kamira är skapad ur ett miljövänligt perspektiv: Allt material är förnybart eller återvinningsbart! Dessutom har maskinen ingen egen elförbrukning. Inga dyra och miljöfarliga kaffekapslar behövs, endast gott färskmalet kaffe. Läs mer om Kamira under fliken “Om Kamira”.

 • icon
  GARANTI 5 ÅR
  Bevis på kvalité

  Vi  erbjuder våra kunder 5 års garanti på hela maskinen. Om något skulle gå sönder, kommer vi att ersätta er trasiga maskin med en ny. Detta under förutsättning att det är ett fabrikationsfel.

 • icon
  HANDGJORD
  Precision från Sicilien

  Maskinen är handgjord på Sicilien och har en väldigt hög standard och kvalité. Ytterligare en anledning till varför du bör välja Kamira!

 • icon
  EKONOMISK
  En investering i smak och kvalité

  Med Kamira sparar du en hel del pengar både kort- och långsiktigt. Kostnaden per espresso ligger på ca 1kr! Jämfört med att använda kaffekapslar som ligger på ca 4 till 6kr styck kommer du att börja spara pengar väldigt snabbt när du använder din Kamira.

 • icon
  PORTABEL
  Få en perfekt crema var du vill

  Kamira är liten och smidig, den väger endast ca 1,3 kg, och är bara 21 cm hög och 14 cm bred. Detta gör att du kan ta med din Kamira var som helst, i båten, husbilen, husvagnen eller när du tältar. Kaffemaskinen fungerar utan el, det enda som behövs är en värmekälla och så är Kamira espressomaskin redo att användas.